Fónad Flórának hívnak. 1999-ben, illetve 2000-ben szereztem matematika és informatika tanári diplomáimat az ELTE-n. 1998 óta középiskolai tanárként tevékenykedek.

Magántanítványi köröm alakulását figyelve azt tapasztaltam, hogy a főiskolások, egyetemisták közül leginkább a gazdasági felsőoktatásban tanulóknak van problémája a matekkal. Sokan csak a tanulmányaik megkezdésekor döbbennek rá, hogy a matekvizsgán átjutni nem kis kihívást jelent.

A középiskolásoknak való videós korrepetálás ötletéből kiindulva kezdtem el én is videókat készíteni gazdasági matematikából és késõbb statisztikából.

Tudva, hogy sokan költségtérítéses képzésben tanultok, ami önmagában nagy anyagi megterhelést jelent, senkinek nem hiányzik, hogy egy magántanárnál akár a féléves tandíjat megközelítő összeget pluszban még otthagyjon. Célom, hogy a videóimmal - melynek egy része teljesen ingyenes - a magántanárra fordítandó összeg töredékéből fel lehessen készülni.

Arra töredtem a videókban, hogy ugyanazt a hangnemet megőrizzem, ahogy egy személyes találkozáskor beszélnék az anyagról.